Op de zorgboerderij zijn verschillende activiteiten / bezigheden. Wat er te doen is, verschilt per seizoen. En het maakt natuurlijk ook uit wat voor weer het is. Want als het regent, heeft niemand zin om in de tuin te werken, maar is het ook niet goed voor de grond om er op te lopen. Gelukkig hebben we dan in de werkplaats / keuken altijd nog genoeg te doen.

In de winter is er tijd om onderhoud te plegen, bijvoorbeeld aan hokken, ruiven, banken, gereedschappen, website en dieren verblijven. Ook snoeien we struiken en de druif. Er wordt pompoen marmelade gemaakt van de laatste pompoenen.

In het voorjaar bereiden we het nieuwe jaar voor. Composthopen worden nog een keer omgeschept en opgelapt, zaden en plantgoed besteld, tuinbonen voorgekiemd, de stal klaar gemaakt voor de lammeren. Dan breekt het tuin seizoen los, en wordt er steeds meer tijd buiten doorgebracht. Dat kan zijn met een schoffel of hak in de hand, maar ook zittend aan de picknicktafel onder de parasol met een kopje thee en een stuk vers gebakken cake! Ook gaan de voorgekiemde pompoenen de grond in.

In de zomer kan er geoogst worden: slasoorten, aardbeien, bieten, koolrabi, spinazie, bessen, noem maar op. Ondertussen gaat het verzorgen van vee en gewassen gewoon door. Er worden eieren geraapt en lammeren verzorgd. Grasmaaien en dat gras voeren aan de dieren natuurlijk. In de droge zomers wordt er veel extra water gegeven.  De stal wordt uitgemest en de mest gaat richting composthopen.

De herfst is bij uitstek een periode van oogsten. Zowel uit de tuinen van de zorgboerderij, als op het akkerbouwbedrijf wordt volop product van het land gehaald. Dat het op een landbouw bedrijf echt een kringloop is, merk je o.a. doordat je nu al weer de ram bij de schapen moet doen wil je in het voorjaar lammetjes hebben.

Door de seizoenen heen, maken we plezier, ontwikkelen we nieuwe plannen. Er worden verjaardagen gevierd en taarten gebakken. Er wordt gelachen en gehuild - we delen gewoon een stukje leven met elkaar.