Lamsvlees

Lamsvlees van dieren van onze eigen boerderij.

Hoe houden wij onze schapen?

We hebben zwartbles schapen. Dat zijn fijne dieren want ze zijn nieuwsgierig, tam en lammeren gemakkelijk af. Daarnaast vinden we ze erg mooi. Een goeie zwartbles is zwart, en heeft witte details, zoals: een bles op de neus; 4 witte pootjes (sokken); en een witte staartpunt.

De schapen eten gras en worden zo nodig bijgevoerd met o.a. hooi, brok en voeraardappelen.

In het voorjaar (maart/april) worden de lammeren geboren. Een hele leuke (drukke) tijd. Het eerste half jaar lopen de lammeren gewoon bij hun moeder, en drinken bij haar. Ook de lammeren worden bijgevoerd, met hooi, brok en voeraardappelen. De schapen worden goed verzorgd - een aantal dagen in de week helpen de cliënten en vrijwilligers van de zorgboerderij ook hieraan mee.

De mooiste lammeren (qua afstamming, bouw en tekening) houden we zelf of verkopen we als fokdieren binnen het stamboek van het Nederlandse Zwartbles Schaap (www.nzs.nl). De overige lammeren worden via de boerderijwinkel verkocht, als lamsvlees van de boerderij.


Hoe komt u aan lamsvlees?

Als de lammeren ongeveer 8 maanden zijn, zijn de eersten slachtrijp. Per keer laten we ongeveer 7 lammeren slachten. Het vlees van deze dieren is allemaal van te voren al besteld door onze lamsvlees klanten.

We werken met een bestand van 'geïnteresseerden in lamsvlees'. Als er dieren slachtrijp zijn, krijgt iedereen op die mail-lijst een mailtje - en kan men aangeven of ze deze ronde willen meedoen of niet. Uiteraard hoeft u niet elke ronde te bestellen. Soms zit de vriezer te vol, of komt het niet uit.. geen probleem.

Het gewicht van een lamsvleespakket is variabel, lammeren zijn namelijk net mensen... ze zijn allemaal anders.

Een pakket vlees van een half lam, weegt tussen de 5 en de 10 kilo.

Een heel lam, als lamsvleespakket, weegt tussen de 10 en de 20 kilo.

In een pakket zitten verschillende soorten vlees, allemaal afkomstig van dat halve lam. Te denken valt aan bout, schouder, zadel. Maar ook kleinere porties is ook mogelijk: boutschijven, schouderschijven, koteletten, gehakt en shoarma. Het is niet mogelijk om alleen bijvoorbeeld koteletten te bestellen. Een (half) lam bestaat namelijk niet uit alleen koteletten. ;-)

De kosten van het lamsvlees is ongeveer 19,50 per kilo. Dat bedrag is opgebouwd uit de volgende kosten-elementen: het dier zelf, de slachterij, de slager, transport, BTW.

Het slachten en verwerken van het vlees doen wij niet zelf - dit gebeurt door professionals (slachterij en slager). Het vlees wordt keurig apart verpakt, ge-etiketteerd en is bevroren.

U haalt het vlees op, bij ons op de boerderij.


Hoe kunt u bestellen?

Via marianne@landzijde.nl kunt u zich aanmelden voor de mail-lijst als lamsvlees-geïnteresseerde.

U kunt Marianne ook bellen of appen op 06-10356978.

Per bestelling is er een-op-een overleg wat betreft uw voorkeuren, bijvoorbeeld:

  • grote braadstukken, of liever kleinere stukken (schijven).
  • veel gehakt, of juist liever shoarma
  • wel of geen orgaanvlees (bijv. nieren, lever, hart)

De lamsvlees pakketten zijn leverbaar in de maanden oktober tot mei.


Reacties van onze klanten..

Gisteravond hebben we de lamsburger geprobeerd.
Hij was SUPER lekker!! -
Ingrid
Alleen even een berichtje om te laten weten dat het lamsvlees heerlijk is!! We doen graag een volgende keer weer mee! - Heleen
Ik heb al een paar maal van het lamsvlees genoten. Heel mals en heerlijk van smaak. - Bram